Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Baykar'ın milli ve özgün Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen süpersonik füze İHA-230 ile bir kez daha hedefini tam isabetle vurdu.
Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış
Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış
Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor.
Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan'ın geliştirdiği Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi KKS/ANS güdümlü İHA-230 ile dün gerçekleştirilen bir atış testini daha başarıyla tamamladı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden kanatlarında 2 adet İHA-230 ile havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atış testi icra etmek üzere Sinop'a yol aldı. Bayraktar AKINCI'nın Sinop Atış Alanı'nda 38 bin feet irtifadan ateşlediği İHA-230 süpersonik füzeleri, Karadeniz açıklarında 100 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.

Bayraktar AKINCI TİHA, geçen hafta 4 gün süren atış testlerini başarıyla tamamladı. AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atış testlerini icra edebilmek için Sinop'a uçtu. 13 Mart ve 15 Mart'ta Roketsan tarafından geliştirilen süpersonik füze İHA-122 ile gerçekleştirilen atış testinde hedefini 12'den vurdu. Bayraktar AKINCI, 14 Mart'ta IIR (Görüntüleyici Kızılötesi) Güdümlü MAM-T ve TV Güdümlü MAM-L atış testlerini de başarıyla gerçekleştirdi
kaynak: aa

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski